Κατηγορία: Πραβλής

Μία ιστορία που ξεκινάει στο νησί μας, τη Λήμνο!

Το πρακτορείο Pravlis Travel ιδρύθηκε το 1926 από τον Αθανάσιο Πραβλή αρχικά ως μεταναστευτικό πρακτορείο, ξεκινώντας ταυτόχρονα με την ίδρυση του συνεργασία με τον «Φάρο» ένα από τα μεγαλύτερα τότε ταξιδιωτικά γραφεία των Αθηνών, μία συνεργασία που διήρκησε για περίπου 60 χρόνια.

Από το 1947 το πρακτορείο αναλαμβάνει ο Νικόλαος Πραβλής, γιος του ιδρυτή συνεχίζοντας την ίδια δραστηριότητα ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 οπότε και έφθινε η ροή Ελλήνων μεταναστών προς το εξωτερικό, έχοντας ως τότε εξυπηρετήσει ένα μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών μας που αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη σε άλλους τόπους. Το μεταναστευτικό πρακτορείο αρχίζει πλέον να μετεξελίσσεται σε ταξιδιωτικό πρακτορείο, εκδίδοντας εισιτήρια προς όλους τους προορισμούς εσωτερικού αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και όλα τα διαδικαστικά (βίζες, διαβατήρια κ.τ.λ.).

Το 1986 το πρακτορείο περνάει στα χέρια του Αλέξανδρου Πραβλή, γιο του Νικόλαου Πραβλή. Κάτοχος διπλώματος IATA (International Air Transport Association) με άριστη τεχνογνωσία στην έκδοση αεροπορικού εισιτηρίου εσωτερικού και εξωτερικού. Για πολλά χρόνια το Pravlis Travel θα είναι το μοναδικό πρακτορείο στη Λήμνο εξουσιοδοτημένο από την IATA να εκδίδει αεροπορικά εισιτήρια με όλες τις αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Ο Αλέξανδρος Πραβλής θα μπει δυναμικά και στον χώρο της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας σαν κεντρικός λιμενικός πράκτορας στις μεγαλύτερες ακτοπλοϊκές εταιρείες της Ελλάδας και εξυπηρετώντας πολλά διερχόμενα εμπορικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη και κρουαζιερόπλοια.

Το 2016, 90 χρόνια μετά την ίδρυση του πρακτορείου, ο Αλέξανδρος Πραβλής ιδρύει τις εταιρείες «Pravlis Travel IKE» και «Pravlis Shipping IKE». Το πρακτορείο συνεχίζει τη λειτουργία του με την τέταρτη πλέον γενιά τουριστικών και ναυτικών πρακτόρων, την Αντωνία και το Νικόλαο Πραβλή.

Λαμβάνοντας πάντα υπόψη μας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής και έχοντας πια διανύσει μία περίοδο άνω των 90 χρόνων, έχουμε καταφέρει με διαρκή προσπάθεια, επαγγελματισμό και αφοσίωση να κερδίσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συνεργατών και των πελατών μας. Σας ταξιδεύουμε στη Λήμνο, σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο με συνέπεια, ασφάλεια και αξιοπιστία.

 

Υπηρεσίες

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους τους προορισμούς εσωτερικού/ εξωτερικού

Βοηθητικές υπηρεσίες όπως βίζες, check in, προσθήκη αποσκευών και αλλαγές

Έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με όλες τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες

Κρατήσεις ξενοδοχείων/ ενοικιαζομένων δωματίων

Εκδρομές/ Ξεναγήσεις

Μεμονωμένα/ Οργανωμένα ταξιδιωτικά πακέτα

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων/ minibus/ λεωφορείων

Εκδρομές σχολείων/ συλλόγων/ εταιριών

Εισερχόμενος/Εξερχόμενος τουρισμός

Πρακτορεύσεις πλοίων, ιδιωτικών /επαγγελματικών σκαφών και κρουαζιεροπλοίων

Επίβλεψη και διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών για εμπορικά πλοία

Μεταφορές πληρωμάτων και υλικών με ιδιόκτητο βοηθητικό σκάφος λιμένος