Pravlis Travel

ΙΜΒΡΟΣ - ΤΡΟΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Η Ίμβρος (παλαιότερη τουρκική ονομασία: İmroz, σήμερα στα Τουρκικά: Gökçeada (το οποίο μπορεί να αποδοθεί στα Ελληνικά ως ουράνιο νησί), είναι νησί του Αιγαίου, το οποίο ανήκει στην Τουρκία και διοικητικά στην νομαρχία του Τσανάκκαλε. Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στην είσοδο του Ελλησπόντου. Έχει έκταση 279 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 8.644 κατοίκων (2014), εκ των οποίων περίπου 300 είναι Έλληνες. Είναι καλυμμένη από χαμηλά βουνά (η ψυλότερη κορυφή της, ο Προφήτης Ηλίας, έχει ύψος 600 μέτρα) και κοιλάδες με άφθονα τρεχούμενα νερά. Το καλοκαίρι η Ίμβρος πλημμυρίζει από ομογενείς που έρχονται στα πάτρια εδάφη, αλλά και πολλούς τουρίστες. Όλα τα ελληνικά χωριά του νησιού έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα από την τουρκική κυβέρνηση. Οι κύριες ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η μελισσοκομική, καλλιέργεια σιτηρών/ ελαιόδεντρων, η αλιεία και ο τουρισμός. Το νησί φημίζεται επίσης για τα αμπέλια του και το εκλεκτό κρασί του. Η Ίμβρος είναι μια ολόκληρη ιστορία, πνοή αιώνων και αξίζει να την επισκεφτείς. 

Η Τροία (Τουρκικά: Truva) είναι ο αρχαιολογικού χώρος, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, στη Μικρά Ασία, κοντά στην ακτή της σημερινής βορειοδυτικής Τουρκίας, νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το Όρος Ίδα της Φρυγίας. Κατά τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου, ιδρύθηκε στην τοποθεσία που πιστευόταν ότι ήταν η θέση του μυθικού Ιλίου, μία νέα πόλη που ονομάστηκε Ilium-Ίλιον. Άκμασε έως την ίδρυση της Κωνσταντινούπολης, και παρήκμασε σταδιακά κατά τα βυζαντινά χρόνια. Στα 1870 ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανέσκαψε την περιοχή. Μεταγενέστερες ανασκαφές απεκάλυψαν αρκετές πόλεις κτισμένες διαδοχικά η μία πάνω στην άλλη.

Το Τσανάκαλε ή Δαρδανέλλια (Τουρκικά: Çanakkale) είναι πόλη και λιμάνι της Τουρκίας, στην Επαρχία Τσανάκαλε, στη νότια (Ασιατική) ακτή των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου). Είναι η πλησιέστερη μεγάλη πόλη στη θέση της αρχαίας Τροίας. Το «ξύλινο άλογο» από την πρόσφατη ταινία Τροία εκτίθεται στην ακτή.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 06.09.2019 | Συγκέντρωση στις 08:00π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας. Αναχώρηση στις 09:00π.μ. με το Ε/Γ-Ο/Γ Ε. Πήγασος από Λήμνο προς Καβάλα. Άφιξη στην Καβάλα στις 13:30, συγκέντρωση μπροστά στην αίθουσα αναμονής και επιβίβαση στο λεωφορείο για άμεση αναχώρηση προς Καμπάντεπε. Θα περάσουμε τα σύνορα στους Κήπους με αναμενόμενη άφιξη στο Καμπάντεπε στις 18:30. Αναχώρηση με το πλοίο για Ίμβρο στις 19:00 εφόσον προλάβουμε, εναλλακτικά στις 21:00. Άφιξη στην Ίμβρο μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά, μεταφορά στην Παναγιά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Kale Palace.

Σάββατο 07.09.2019 | Πρωινό και στις 10:00π.μ. αναχώρηση για τα ελληνικά χωριά της Ίμβρου. Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει με το χωριό Άγιοι Θεόδωροι (Zeytinli koyu = Ελαιοχώρι), χωριό του νυν Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αλλά και του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου & Νοτίου Αμερικής, Ιακώβου. Το χωριό είναι πολύ καλά διατηρημένο, του οποίου οι μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι κάποτε ήταν περίπου στους 1000. Στην είσοδο του χωριού θα επισκεφτούμε το καινούριο Δημοτικό σχολείο, το οποίο είχε καταστραφεί από πυρκαγιά και ανακαινίσθηκε πρόσφατα, και παραδίπλα ο Ι. Ν. της Κοίμησης της Θεοτόκου.  Επόμενος προορισμός το χωριό Αγρίδια (Tepekoy = λοφοχώρι, με περίπου 30 Έλληνες), χωριό κτισμένο ψηλά σε βουνοπλαγιά. Παλαιότερα οι κάτοικοί του ξεπερνούσαν τους 1000. Πολλά από τα εγκαταλελειμμένα σπίτια σήμερα έχουν επισκευαστεί από τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους που ζουν εκτός Ίμβρου. Θα περιδιαβούμε τα όμορφα δρομάκια, θα δούμε τα όμορφα σπίτια, τα περισσότερα κατοικημένα και κάποια ερειπωμένα. Ακόμα και μέσα από τα ερειπωμένα σπίτια μπορείς να διακρίνεις την αρχοντιά που είχαν οι Έλληνες νοικοκυραίοι τους. Το χωριό έχει χαρακτηριστεί από το Τουρκικό κράτος ως διατηρητέο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το Γλυκύ. Σκαρφαλωμένο στους πρόποδες του βουνού Άγιος Αθανάσιος, που σήμερα ορθώνεται δυστυχώς αποψιλωμένο, υπήρξε όμως άλλοτε δασωμένο και πλούσιο σε άγρια ζωή, το Γλυκύ διεκδικεί επάξια τον τίτλο του χωριού με την ωραιότερη θέα. Από το φιλόξενο μπαλκόνι του, το μάτι αγκαλιάζει την πεδιάδα του Μεγάλου Ποταμού (Ιλισού), εντοπίζει όλα τα υπόλοιπα χωριά της Ίμβρου εκτός από το Σχοινούδι, χάνεται στη μονίμως νεφοσκέπαστη Σαμοθράκη και, όταν ο ορίζοντας είναι πολύ καθαρός, διακρίνει ακόμη και το Άγιο Όρος. Στη βόρεια ακτή του νησιού, στην πλαγιά ενός λόφου, προσανατολισμένος στο νότο, είναι κτισμένος ο οικισμός του Κάστρου. Το Κάστρο απέχει 4 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Παναγία και 3 χιλιόμετρα από το γειτονικό χωριό Γλυκύ. Το όνομά του το πήρε από το βυζαντινό κάστρο που δέσποζε στην κορυφή του λοφίσκου όπου εκτείνεται ο οικισμός, ο οποίος υπήρξε από τους παλαιότερους του νησιού και έως τον προηγούμενο αιώνα η πρωτεύουσά του. Υπέστη διαδοχικές καταστροφές-αλλαγές και ανοικοδομήσεις διά μέσου των ιστορικών περιόδων. Στο Κάστρο θα έχετε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 08.09.2019 | Πρωινό και αναχώρηση στις 08:30 για το Σχοινούδι. θα επισκεφτούμε τον μεγαλύτερο, αλλά και πιο ερειπωμένο οικισμό, νοτιοδυτικά στο βάθος του νησιού, το Σχοινούδι (Derekoy = Ποταμοχώρι ή Λαγγαδοχώρι, με περίπου 45 Έλληνες). Το Σχοινούδι κάποτε αριθμούσε 3500 κόσμο και γι΄ αυτό, εκτός από τον πληθυσμό, κρατούσε τα ηνία και στην οικονομία του νησιού. Δίπλα στο Σχοινούδι, οι Τούρκοι έχτισαν τον νέο εποικιστικό οικισμό Sahinkaya, όπου βρίσκονται  οι Ι.Ν. της Παναγίας και της Αγίας Μαρίνας. Όσοι επιθυμείτε θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Δυτικότερα συναντάμε τη Λιβουνιά (Ugurlu), μια παραδεισένια παραλία με χαλίκια, χωρίς σπίτια και ταβέρνες. Εκεί βρίσκεται το Kacakliman (Κατσάκ Λιμάνι) ή αλλιώς μεταφρασμένο "το λιμάνι των λαθραίων". Αυτό το φυσικό λιμάνι δεν φαίνεται από την θάλασσα και πολλοί Έλληνες το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν για να αποδράσουν παράνομα με βάρκες στην Ελλάδα (Λήμνο). Επιστροφή στην Παναγιά και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα 09.09.2019 | Πρωινό και αναχώρηση με το καραβάκι στις 09:00π.μ. για Καμπάντεπε. Θα περάσουμε τα Δαρδανέλια και θα επισκεφτούμε τη μυ­θι­κή Τροί­α, την πόλη του Πριά­μου, όπου θα δού­με ερεί­πια από την πα­λιά πόλη και το αντί­γρα­φο του Δου­ρεί­ου Ίππου και θα περπατήσουμε στον αρ­χαιο­λο­γι­κό χώρο με τα αλ­λε­πάλ­λη­λα στρώ­μα­τα υπο­λειμ­μά­των από τις διά­φο­ρες φά­σεις ύπαρ­ξης της πό­λης. Μετά την Τροία θα κατευθυνθούμε προς το Τσανάκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη να την απολαύσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Διανυκτέρευση στο Τσανάκαλε.

Τρίτη 10.09.2019 | Αναχώρηση από το Τσανάκκαλε περίπου στις 08:00π.μ. για τα σύνορα. Αναμενόμενη άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας στις 14:00 και αναχώρηση στις 16:00 προς Λήμνο.

 

TIMH ANA ATOMO | 220,00€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λήμνος-Καβάλα-Λήμνος σε οικονομική θέση
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καμπάντεπε-Ίμβρος-Καμπάντεπε σε οικονομική θέση
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Καμπάντεπε-Τσανάκαλε-Καμπάντεπε σε οικονομική θέση
 • Λεωφορείο από το λιμάνι της Καβάλας και καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Kale Palace Hotel 3* και στο Meydani Hotel 3* στην Ίμβρο
 • 1 διανυκτέρευση στο Helen Hotel 3* στο Τσανάκαλε
 • Πρωινό
 • Περιηγήσεις όπως αυτές αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
 • Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εισιτήρια εισόδων σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κτλ
 • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά
 • Γεύματα άλλα από αυτά που αναγράφονται.
 • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό/προτεινόμενο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Οι τιμές που αναγράφονται αφορούν συμμετοχή ανά άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο
 • Επιβάρυνση μονόκλινου +60,00€
 • Προκαταβολή 50% με τη δήλωση συμμετοχής (μη επιστρέψιμη)
 • Εξόφληση 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής.
 • Παιδιά έως 2 ετών συμμετέχουν δωρεάν.
 • Παιδιά από 2 έως 10 ετών έχουν έκπτωση 50% εφόσον διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες
 • Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

Οργανωμένα Πακέτα

Ονοματεπώνυμο(*)
Ονοματεπώνυμο Παρακαλώ

Τηλέφωνο(*)
Τηλέφωνο Παρακαλώ

E-mail(*)
Email Παρακαλώ